Storm veroorzaakt lichte schade

Aangepast op

Hulpdiensten krijgen sinds 08.00 uur vanmorgen meldingen binnen over stormschade. Het gaat vooral om afgewaaide takken en omgewaaide bomen. In Roermond raakte een vrouw lichtgewond toen een bouwsteiger omwaaide.

De meldingen komen onder meer uit Alkmaar, Apeldoorn, Hoenderloo, Breda, Uitgeest, Heerhugowaard en Sliedrecht. Enkele politiekorpsen waarschuwen op Twitter om niet de weg op te gaan als het niet hoeft. Vooral in Noord-Holland is het volgens de politie gevaarlijk door de storm en de windstoten.

Lichtmast

Bij Delfzijl waaide een partytent om. 's Middags werd de toegangsweg naar Rotterdam The Hague Airport afgesloten toen van een bouwproject spullen naar beneden waaiden.

Boven land waait het krachtig tot hard. Aan zee staat een zuidwesterstorm met windkracht 9.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij waarschuwt voor zware storm op zee. Op de Noordzee is op sommige plaatsten windkracht 10 gemeten.

Officiële storm

Op Schiphol zijn geen problemen omdat de wind uit de goede hoek komt. Ook op het spoor vallen de problemen mee. Tussen Geldrop en Weert rijden minder treinen omdat op dat traject een boom is gevallen.

Rond 08.00 uur vanmorgen werd de wind een officiële storm. Toen werd in IJmuiden windkracht 9 gemeten, meldt WeerOnline.nl. Inmiddels stormt het langs de hele kust. Naar verwachting zal de storm aan het eind van de middag gaan liggen.