Svindal zegeviert in Lake Louise

Aangepast op

Aksel Lund Svindal is in het Canadese Lake Louise winnaar geworden van de eerste wereldbekerafdaling van het seizoen.

De Noorse alleskunner was op het ruim drie kilometer lange parcours, waar de topsnelheid ruim 130 kilometer per uur was, 0,64 sneller dan Max Franz.

De tweede plaats van de Oostenrijker was een grotere verrassing dan de zeventiende WB-zege van de gelauwerde Svindal. De 23-jarige Franz, zes jaar jonger dan Svindal, had als beste resultaat een dertiende plek achter zijn naam staan.

Klaus Kröll kwam nog het dichtst in de buurt van de tijd van zijn landgenoot Franz. De ervaren Kröll, die net als Svindal een rijk gevuld palmares heeft, kwam 0,02 tekort voor zilver. Marvin van Heek werd op vier seconden 54ste.

Maze wint opnieuw, rentree Vonn

De dames werkten in het Amerikaanse Aspen de tweede WB-reuzenslalom van het nieuwe seizoen af. Ook die werd gewonnen door Tina Maze. De Sloveense was na twee runs 0,90 sneller dan Kathrin Zettel. De Oostenrijkse was de enige die minder dan een seconde toegaf op de winnares.

De 29-jarige Maze sloeg haar slag al in de eerste omloop, waarin Anna Fenninger haar enigszins kon bijbenen (+ 0,08). De Oostenrijkse ging in de tweede run snel onderuit, waarna Maze op safe afdaalde.

Lindsey Vonn stond voor het eerst op de ski's na haar ziekenhuisopname vanwege een virusinfectie. De Amerikaanse, die vorig seizoen vier van de vijf WB's in de wacht sleepte, eindigde als 21ste.