JOVD-voorzitter Jarico Vos spreekt tegen dat hij vandaag ruim de tijd krijgt om zijn mening te geven op het VVD-congres in Den Bosch. Hij mag alleen vanuit de zaal een paar vragen stellen, net als iedereen. Het verhaal van Ed Nijpels klopt niet.

Oud-VVD-leider Nijpels zei vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal dat de JOVD vandaag alles kan zeggen wat ze wil en dat de kwestie gisteravond is geregeld.

Irritatie

Het besluit van het VVD-bestuur om de voorzitter van de JOVD geen spreektijd te geven, leidde tot veel irritatie bij de Kamercentrales.

Premier Rutte wilde de JOVD'er vijf minuten van zijn eigen spreektijd geven, maar ook dat voorstel werd geblokkeerd door het bestuur. Voor de inhoudelijke discussie begint, willen enkele Kamercentrales het spreekverbod aan de orde stellen.

Regeerakkoord

Het congres in Den Bosch wordt van 10.30 tot 16.00 uur live uitgezonden op Politiek24. Het is het eerste congres na de presentatie van het regeerakkoord van het kabinet-Rutte II, waar een deel van de VVD-achterban tegen protesteerde. De invoering van een inkomensafhankelijke zorgpremie stuitte op zoveel kritiek, dat het plan snel van tafel ging.

Op het congres beantwoorden de fractievoorzitter in de Tweede Kamer Halbe Zijlstra, de fractievoorzitter in de Senaat Loek Hermans en Europarlementariër Hans van Baalen vragen uit het publiek. VVD-leider Rutte houdt een toespraak.

De VVD-leden hebben formeel geen mogelijkheid om het onderhandelingsresultaat af te keuren. Er komt wel een motie in stemming om dat in de toekomst mogelijk te maken.

STER reclame