Prijs op hoofd leiders Boko Haram

Aangepast op

Het Nigeriaanse leger heeft hoge beloningen uitgeloofd voor informatie die leidt tot de arrestatie van de belangrijkste leiders van Boko Haram. De militante beweging is alleen dit jaar al verantwoordelijk voor de dood van honderden mensen.

De militiaren hebben een prijs van ruim 300.000 dollar gezet op het hoofd van de vermoedelijke leider Abubakar Shekau. Voor informatie die leidt tot de aanhouding van vier andere topmensen binnen de islamitische organisatie betaalt het leger 156.000 dollar per persoon. De arrestatie van 14 commandanten levert 62.500 dollar per persoon op.

In een verklaring van het leger staat dat ze worden gezocht in verband met terroristische activiteiten, met name in het noordoosten van Nigeria. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor onder meer bomaanslagen en de moord op religieuze leiders.

Streng islamitische wetgeving

Boko Haram is sinds 2009 actief en wil streng islamitische wetgeving in Nigeria invoeren. De beweging is verantwoordelijk voor tientallen aanslagen, onder meer op kerken. Ongeveer de helft van de bevolking in Nigeria is islamitisch, de andere helft is christelijk.