Koninklijk bezoek Brazilië afgesloten

Aangepast op

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben hun officiële bezoek aan Brazilië afgesloten op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro.

Ze woonden daar een cocktailparty bij met de deelnemers aan de handelsmissie, die tegelijk met het koninklijk paar het land bezocht. De vertegenwoordigers van 175 bedrijven en instellingen bezochten samen met het paar in vijf dagen vier steden.

Handelsbetrekkingen

Al eerder zei de prins dat het niet alleen ging om een officieel bezoek, maar dat hij ook de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Brazilië wil verbeteren. Brazilië is op dit moment een van de weinige landen met een groeiende economie.

In zijn dankwoord tot de deelnemers aan de economische missie zei de prins dat er in vijf dagen veel is bereikt. Ook zullen er nog meer van deze missies volgen.

Koningin Beatrix

In januari is er een staatsbezoek van koningin Beatrix en het prinselijk paar naar Brunei en Singapore. Dan reist ook minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel mee, samen met een afvaardiging van grote bedrijven zoals Shell.