Criminele afrekening Badhoevedorp

Aangepast op

In Badhoevedorp zijn bij een afrekening in het criminele milieu een dode en zeker twee gewonden gevallen. De dode is volgens betrouwbare bronnen de 41-jarige Remco H, een bekende van de politie. Hij zou door verscheidene kogels zijn geraakt.

Een van de gewonden zou zijn broer Martin H. zijn. Hij kwam in 2000 in het nieuws door een gijzelingsactie in Helden, in Limburg. Hij zou ook aanwezig zijn geweest bij de vechtpartij, waarbij Willem Holleeder onlangs een gebroken kaak opliep.

Lijst

Remco en Martin zijn zonen van Ruud H., die een gevangenisstraf uitzit voor cocaïnesmokkel. Volgens kroongetuige Peter la S. van het grote liquidatieproces, stond Ruud H. ook op de lijst om vermoord te worden, zeggen de bronnen. De politiewoordvoerster ontkent dat het om een criminele afrekening gaat.

De schietpartij was aan het eind van de middag op de Nieuwemeerdijk. De politie is een klopjacht begonnen op de twee daders die in een auto zijn gevlucht. Volgens een ooggetuige is ook een van de daders bij de schietpartij gewond geraakt.