Twente uitgeschakeld in Europa

Aangepast op

FC Twente is in de groepsfase van de Europa League blijven steken. De ploeg speelde uit 0-0 tegen Hannover 96, waar het had moeten winnen.

Daarbij had ook Levante nog moeten verliezen, maar dat won de uitwedstrijd tegen Helsingsborgs IF: 1-3.

Het al geplaatste Hannover deed weinig moeite om er een aantrekkelijk duel van te maken. De Duitsers bleven vooral op eigen helft hangen en lieten Twente het spel maken.

Dat deden de Tukkers in een laag tempo, speurend naar openingen. Die werden maar zelden gevonden en Hannover kwam voor de rust slechts één keer in problemen. Edson Braafheid brak door op links, maar zijn voorzet op Dimitri Boelykin was te hard.

Iets hoger tempo leidt tot weinig

Twente schroefde na rust het tempo iets op en Hannover leek te begrijpen dat de toeschouwers niet gratis binnen waren gelaten.

De grotere dadendrang ging niet gepaard met veel precisie of creativiteit en de beide keepers werden niet op de proef gesteld. Sergio Pinto en Adrian Nikci brachten bij de Hannover-supporters nog enige opwinding teweeg met schoten die twee meter naast gingen.

In de 74ste minuut kwam de eerste kans: Didier Konan dwong Sander Boschker met een kopbal tot een redding. In de slotfase zette Twente nog aan en waren Willem Janssen en Dusan Tadic met schoten zowaar dicht bij een treffer.

Rasmus Bengtsson kreeg nog rood nadat hij een doorgebroken speler had neergehaald.

Laten liggen

Bij Twente overheerste, zoals vaker dit seizoen, het gevoel dat er meer in had gezeten dan een gelijkspel. "De mogelijkheden zijn er geweest. Zelfs in de laatste minuten, toen we na de rode kaart van Bengtsson met een man minder speelden, hebben we nog kansen uitgespeeld. Het had er wel ingezeten", treurde Twente-coach Steve McLaren.

Ook Janssen vond dat Twente zichzelf tekort gedaan had in de Europa League: "We hadden iedere wedstrijd kunnen winnen, maar we hebben het echt laten liggen."