Cseh grijpt 25ste Europese titel

Aangepast op

Lászlo Cseh heeft bij de EK kortebaan in Chartres zijn 25ste Europese titel (veertien keer kortebaan en elf keer langebaan) in de wacht gesleept.

De 27-jarige Hongaar, die negen jaar geleden zijn eerste Europese titel won, zegevierde op de 200 meter wisselslag.

Cseh had zich als snelste geplaatst voor de finale en was ook daarin een klasse apart. Met 1.52,74 was hij 1,26 sneller dan Jérémy Stravius. Gal Nevo pakte in 1.55,14 het brons.

Cseh won verrassend genoeg maar één keer goud op een WK. Dat was zeven jaar geleden in Montreal. Op de Olympische Spelen moest hij genoegen nemen met drie keer zilver en twee keer brons.

Fransen drie keer goud

De Franse zwemmers sloegen op de openingsdag met drie gouden medailles direct keihard toe.

Florent Manaudou was de uitblinker. De 22-jarige Fransman won eerst goud op de 50 meter vrije slag en was een klein half uur later samen met Giacomo Perez Doronta, Jérémy Stravius en Frederick Bousquet ook de beste op de 4x50 meter wisselslag. Manaudou won dit jaar ook al olympisch goud op de 50 vrij.

Yannick Agnel, op de Spelen in Londen goed voor twee gouden medailles, was de beste op de 400 meter vrije slag. Met 3.37,54 bleef hij ruim vijf seconden boven het wereldrecord dat hij eerder deze maand zwom.