'Verkoop creativiteit niet makkelijk'

Aangepast op

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben in São Paulo een tentoonstelling over Dutch Design geopend.

De expositie Connecting Concepts heeft aandacht voor Nederlandse design, mode en archictectuur en is samengesteld door onder meer het Nederlands Architectuurinstituut (NAi).

"Het begint altijd met delen"

Dutch Design heeft een goede naam in de wereld en de tentoonstelling in São Paulo moet de Braziliaanse belangstelling voor het Nederlands talent vergroten. Het doel van Connecting Concepts is het starten van een dialoog met de Brazilianen.

"Creativiteit verkopen, is nog niet zo makkelijk", zegt Ole Bouman, directeur van het NAi. "Het begint ook altijd met delen. Niet meteen denken aan het verkopen, maar eerst aan het delen van ideeën."

De tentoonstelling is tot 20 januari volgend jaar te zien in Museo de Arte Brasiliera FAAP in São Paulo.

Verbeteren handelsbetrekkingen

Het prinselijk paar is sinds maandag in Brazilië voor het verbeteren van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en het Zuid-Amerikaanse land.

Vandaag reizen Willem-Alexander en Máxima af naar Rio de Janeiro. Daar staat het programma in het teken van de Olympische Spelen van 2016 en het WK voetbal, dat in 2014 in Brazilië wordt gehouden.

In Rio de Janeiro staan onder meer een helikoptervlucht, een bezoek aan het Maracana-stadion en een ontmoeting met voetballer Clarence Seedorf gepland. Willem-Alexander en Máxima blijven tot vrijdagavond in Brazilië.