AC Milan door na wereldgoal Mexès

AC Milan heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Champions League. Mede dankzij een wereldgoal van Mexès wonnen de Italianen in Brussel met 3-1 van Anderlecht. Milan is daardoor zeker van de tweede plaats achter Málaga.

Anderlecht had in de eerste helft het beste van het spel, maar direct na rust kwam Milan op 1-0 via El Shaarawy.

Twintig minuten voor tijd moesten de Belgen verder met tien man na een rode kaart voor Nuytinck, die de doorgebroken Pato vloerde. Uit de vrije trap nam Mexès de bal op de borst aan en met een omhaal van zestien meter passeerde hij doelman Proto. Nadat De Sutter 2-1 had gemaakt, besliste Pato het duel.

Zenit pakt eerste punt

Zenit St. Petersburg heeft op de valreep een punt, het eerste voor de club dit Champions League-seizoen, overgehouden aan hun thuiswedstrijd tegen Málaga: 2-2.

De Russen stonden al na acht minuten achter door een doelpunt Diego Buonanotte. Een minuut later werd het nog erger voor Zenit toen Seba een foute pass van doelman Vjatsjeslav Malafejev afstrafte en er 0-2 van maakte.

Kort na rust scoorde Danny de 1-2 voor de thuisclub. Dankzij een treffer van invaller Viktor Faizoelin in de 86ste minuut bleef Zenit een nederlaag bespaard.