Haarlemse privékliniek weer dicht

Aangepast op

De Haarlemse privékliniek Laser Surgery is op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg opnieuw gesloten. Volgens de inspectie lopen de veiligheid en gezondheid van patiënten acuut gevaar.

De kliniek, waar cosmetische ingrepen als liposuctie, schaamlipcorrecties en haartransplantaties worden gedaan, werd in augustus ook al gesloten. Er was veel mis: zo was er geen noodmedicatie aanwezig voor als een behandeling fout gaat en werden hygiëneregels amper nageleefd. Eind september mocht de kliniek weer open omdat die weer aan de eisen voldeed.

Onaangekondigd bezoek

Bij een onaangekondigd bezoek vorige week bleek dat de afspraken niet zijn nagekomen, zegt de IGZ. Er werken mensen die niet deskundig, bekwaam of bevoegd zijn voor het werk dat ze doen. Verder werkt de kliniek tegen de afspraken in nog steeds met algehele in plaats van lokale verdovingen.

De kliniek is gisteren door de IGZ gesloten en mag pas weer open als aan de voorwaarden voor "verantwoorde zorg" wordt voldaan. Ook moet het bedrijf aantonen dat een bevoegd plastisch chirurg de leiding heeft over de andere werknemers.