Naaktlopers verdwijnen uit straatbeeld San Francisco

Aangepast op

Naaktlopers in San Francisco moeten voortaan hun kleren aanhouden. Dat is nu definitief besloten. Gisteren werd in de gemeenteraad gestemd over een verbod op naaktlopen in de stad. En de meerderheid stemde voor het verbod.

Tijdens de stemming waren ook een aantal demonstranten in het gemeentehuis aanwezig. Toen zij te horen kregen dat ze nooit meer in hun adamskostuum door de stad mogen paraderen, trokken ze hun kleren uit boosheid uit. De beveiliging gooide snel een deken over hen heen en bracht ze naar de uitgang.

Een paar nudisten vinden het verbod belachelijk en spannen daarom een rechtszaak aan. Ze vinden dat er inbreuk is gemaakt op hun grondrechten, waar onder andere vrijheid van meningsuiting onder valt.

Vrijheid

Scott Wiener, buurtopzichter van Castro, vond dat het naaktlopen in de stad uit de hand liep en is daarom blij dat er nu wat aan gedaan wordt. "We zijn een stad die in vrijheid en vrijheid van meningsuiting gelooft. Maar je broek uittrekken in Castro en je geslachtsdelen laten zien, dat is geen vorm van vrijheid van meningsuiting", zegt Wiener tegen CNN.

Ondanks het verbod zijn er nog wel een aantal uitzonderingen om naakt rond te mogen lopen. Fetisjisten mogen tijdens 's werelds grootste leer-festival nog in bizarre kledij (of gebrek aan kledij) over straat lopen. Ook de Bay to Breakersrun, een historische optocht in aparte kostuums, kan doorgaan. En tijdens 'Dykes on Bikes', de jaarlijkse pride parade, mogen deelnemers gewoon naakt rondrijden.

Als je toch besluit om buiten deze dagen je kleren uit te trekken, dan heb je de kans dat je een flinke boete aan je broek hebt hangen.

Door: Esther