Gevaarlijke drugsbende opgerold

Aangepast op

In een van de grootste acties in jaren heeft de Koninklijke Marechaussee een grote drugsbende opgerold. Teams van de marechaussee, de FIOD, de douane en defensie pakten gisteren zeven mensen op; eerder deze maand werden al vijf leden van de bende opgepakt.

Volgens de marechaussee was het een zeer gevaarlijke bende, die zich bezighield met de smokkel van drugs en wapens en het witwassen van crimineel geld. De vijf mensen die eerder deze maand werden opgepakt, zouden in opdracht van de bende liquidaties hebben voorbereid.

Containers

De bende zou op verschillende manieren cocaïne vanuit het Caribisch gebied via Schiphol naar Nederland hebben gebracht. De leden verstopten drugs in containers en vracht en maakten gebruik van drugskoeriers.

Tijdens de actie van gisteren werden op verschillende plaatsen in Nederland onder meer een hennepplantage en munitie gevonden. Eerder vonden rechercheurs al cocaïne en vuurwapens.

De verdachten zijn 22 tot 41 jaar en komen uit Kaapverdië, de Verenigde Staten en de Nederlandse eilanden in het Caribisch gebied.