'Elmo' stapt op na aanklacht misbruik

Aangepast op

Kevin Clash, de acteur die de stem van Elmo vertolkt in de Amerikaanse Sesamstraat-versie dient uit eigen beweging zijn ontslag in. De reden is een nieuwe aanklacht van seksueel misbruik tegen hem.

Vorige week werd de 53-jarige acteur al van misbruik beschuldigd door een ex-vriend (23). Hij beweerde dat Clash een seksuele relatie met hem begon toen hij 16 was. Een dag later trok dezelfde ex de beschuldiging weer in en zei dat ze "een volwassen relatie hadden met instemming van beiden".

Het is niet duidelijk hoe oud de ex-vriend was toen de relatie begon. In New York, de staat waar Clash woont, is het verboden voor een persoon van boven de 21 een seksuele relatie hebben met iemand van onder de 17.

Weer aanklacht

Clash kreeg verlof van Sesamstraat "om zijn verdediging te voeren". Maar vandaag kwam er een nieuwe aanklacht, van iemand die zegt dat hij op zijn vijftiende door Clash is misbruikt.

Een eventuele veroordeling kan de stem-acteur bijna 4 miljoen euro schadevergoeding kosten.

'Verstoring'

Werken bij Sesamstraat wil hij in ieder geval niet meer, en dus stapt hij op. Clash noemt de controverse "een verstoring waar wij niet op zitten te wachten".

Door: Suse