Luchtaanvallen op Gaza gaan door

Aangepast op

Israël gaat door met de luchtaanvallen op de Gazastrook terwijl er uit Egypte optimistische geluiden komen over de totstandkoming van een wapenstilstand. De Israëlische luchtmacht strooide ook pamfletten uit over het gebied met de oproep aan de bewoners om onmiddellijk hun huis te verlaten.

NOS-verslaggever Joris van de Kerkhof was bij een ziekenhuis in Gaza-Stad waar de ambulances af- en aanreden. Hij zag dat daar lichamen het mortuarium werden binnengedragen.

Triomf

Bij een Israëlische raketaanval op twee auto's in de Gazastrook vielen zes doden. Onbekend is wie in de auto's zaten. Israël komt later met een mededeling over de gebeurtenis.

De aanval kwam op het moment dat een Arabische-Turkse delegatie een solidariteitsbezoek aan Gaza bracht. Elders in de Gazastrook zouden bij een Israëlische aanval twee kinderen zijn omgekomen.

Hamas laat ook weten dat vandaag zes "collaborateurs" zijn doodgeschoten. Volgens Hamas was vastgesteld dat ze voor Israël werkten. In Gaza-Stad werd het lijk van een van de zes in triomf rondgesleept achter een motor.