Hogere straffen voor strandrellen

Aangepast op

Een aantal verdachten van de strandrellen in Hoek van Holland heeft in hoger beroep een zwaardere straf gekregen. Zes hebben van het gerechtshof in Den Haag een gevangenisstraf gekregen. Een zevende deelnemer aan de strandrellen krijgt een taakstraf, een achtste is vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

De rechtbank had drie deelnemers veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden en de anderen werkstraffen gegeven. Maar het hof vond dat bij een aantal zaken niet genoeg. Vier deelnemers aan de strandrellen moeten daarom vier maanden de cel in, twee anderen kregen drie maanden. Ook moeten ze schadevergoeding betalen aan de agenten.

Vooral het geweld tegen politieagenten laat het hof zwaar wegen. De groep waarvan de veroordeelden deel uitmaakten heeft de agenten opgedreven en bekogeld. Volgens het hof vreesden de agenten voor hun leven, en zijn daarom gevangenisstraffen gepast.

Sunset Grooves

Het strandfeest Sunset Grooves in Hoek van Holland in augustus 2009 liep volledig uit de hand. Er kwamen veel meer mensen op af dan de politie had verwacht. Agenten losten schoten toen ze werden ingesloten door relschoppers. Daarbij kwam een feestganger om het leven.