13 jaar cel voor man die bomkraag plaatste

Aangepast op

13,5 jaar cel voor de man die vorig jaar augustus in Australië een bomgordel om de nek van een 18-jarig meisje hing. Hij wilde haar rijke ouders afpersen. De bomkraag zat ruim tien uur om de nek van Madeline Pulver, voordat experts het ding er af konden halen. Er bleken géén explosieven in te zitten, maar dat wist het meisje niet.

De rechter noemde het onvoorstelbaar lijden wat het meisje is aangedaan. En daar hield hij rekening mee bij de straf: de man krijgt pas na 10 jaar de eerste mogelijkheid om vervroegde vrijlating aan te vragen, normaal is dat na 5 jaar.

Briefje

Het was een bizarre situatie in een van de chicste buurten van Sydney: de straat was afgezet en binnen probeerde de politie uit alle macht de 'bom' te verwijderen. De gemaskerde man had een briefje aan de bom gedaan waarop stond dat hij de bom zou laten afgaan als de politie erbij werd gehaald. Pas na uren kwamen ze erachter dat het ding nep was.

De tekst op het briefje is teruggevonden op de computer van de man. Met Madeleine gaat het naar omstandigheden goed, na de veroordeling sprak ze de Australische media toe:

VIDEO: Pulver speaks as attacker jailed

Door: Helen