NOS NieuwsAangepast

Bloedigste dag in Gaza-conflict

Het dodental als gevolg van de Israëlische bombardementen in de Gazastrook loopt op. Hamas-functionarissen in Gaza zeggen dat er gisteren ten minste 27 Palestijnen om het leven zijn gekomen.

Het was de bloedigste dag in het conflict tot nu toe. Ondanks verschillende pogingen om tot een staakt-het-vuren te komen, hebben Israël en militante Palestijnen elkaar de hele dag bestookt.

Burgerdoden

Bij een poging van de Israëlische luchtmacht om een belangrijke Hamas-strijder te doden, kwamen elf mensen om het leven. In plaats van het huis van het hoofd van de raketten-brigade van Hamas werd dat van zijn buurman geraakt. Het gebouw werd volledig verwoest.

De doden bij die aanval zijn allen burgers, zeggen de autoriteiten op de Gazastrook. Het aantal doden aan Palestijnse zijde komt na zondag op 72. In Israël zijn tot nu toe drie doden gevallen.

Raketten op Israël

Militante Palestijnen vuurden gisteren opnieuw tientallen raketten af op Israël, onder meer op Tel Aviv. Daarbij vielen geen doden. Twee Hamas-raketten zouden zijn uitgeschakeld door het Israëlische luchtafweersysteem.

Ook in enkele zuidelijk gelegen steden en dorpen in Israël kwamen raketten uit de Gazastrook neer. Daardoor raakten volgens Israëlische media drie mensen gewond.

De Israëlische premier Netanyahu zei gisterochtend voor een kabinetsoverleg dat het leger voorbereid is op een uitgebreidere legeroperatie. Hij ging daarbij niet specifiek in op de mogelijkheid van een grondoorlog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl