Hamilton wint, strijd niet beslist

De strijd om de wereldtitel in de Formule 1 wordt pas in de slotrace in Brazilië beslist.

In de grand prix van de VS vergrootte Sebastian Vettel weliswaar zijn voorsprong op Fernando Alonso, maar geklopt is de Spanjaard nog niet.

De Duitser lag op het circuit in Austin lange tijd op kop in zijn Red Bull. In de 41ste ronde werd hij echter door Lewis Hamilton voorbijgestreefd. Vettel drong nog wel aan, maar moest de winst aan de Brit in diens McLaren laten.

Alonso koerste in de ietwat saaie race zonder veel moeite af op de derde plek. Het gat tussen Vettel en de Spanjaard is nu dertien punten, waardoor de Duitser op 25 november op Interlagos genoeg heeft aan de vierde plaats voor zijn derde wereldtitel.

"Prachtige race"

Vettel nam de nederlaag tegen Hamilton sportief op. "Hij kreeg één kans en pakte die. Het was een prachtige race op een prachtig circuit."

De Duitser kon ook goed leven met de tweede plaats waartoe de Brit hem veroordeelde. "Ik ben toch weer dichter bij de wereldtitel gekomen."

Constructeurstitel

Vettel zorgde er met zijn tweede plaats wel voor dat zijn renstal Red Bull de constructeurstitel binnensleepte. Het Oostenrijkse team kwam dankzij de Duitser op 440 punten en is over een week in de slotrace in Brazilië niet meer in te halen door Ferrari.