Roda-verdediger Danilo in tranen

Aangepast op

Roda-trainer Ruud Brood had na de zware nederlaag tegen Heracles (5-1) nogal wat aan zijn hoofd.

Hij was ontevreden over zijn ploeg, die volgens hem te veel individuele fouten maakte, maar hij moest ook nog zijn verdediger Danilo troosten.

De jonge Portugees was in tranen, omdat scheidsrechter Tom van Sichem iets naar hem zou hebben geroepen. "Daar moeten we het intern nog even over hebben", zei Brood. "Er is iets voorgevallen, met bepaalde bewoordingen, dat Danilo emotioneel geraakt heeft. We konden hem daarna ook niet echt bereiken."

"Danilo zei juist fuck you"

Arbiter Van Sichem was na afloop verbaasd over de tranen van Danilo. Volgens de leidsman zei de Portugees juist 'fuck you' tegen hém. Van Sichem: "Toen zei ik: what fuck you?" Hij gaf de Portugees een gele kaart en die raakte daarna flink van slag.

"Toen kwam Mitchell Donald naar me toe om te zeggen dat ik iets over de moeder van Danilo zou hebben gezegd. Maar ik zou niet weten wat ik over zijn moeder had moeten zeggen."

Volgens de scheidsrechter is ook op de beelden te zien dat hij niets raars gezegd heeft. "Ik vind het dan ook heel triest dat hij het zo heeft opgevat."