Trots op Nederland (TON) gaat niet verder met de partij van Hero Brinkman, DPK. Tijdens een algemene ledenvergadering van TON is besloten dat de partij zelfstandig doorgaat en niet fuseert.

Een paar maanden voor de verkiezingen van 12 september gingen TON en de Onafhankelijke Burger Partij (OBP) van Brinkman een samenwerking aan onder de naam Democratisch Politiek Keerpunt (DPK). Bij de verkiezingen kreeg DPK te weinig stemmen voor een zetel.

Ledenvergadering

Op de ledenvergadering van TON bleek dat de samenwerking niet het resultaat heeft opgeleverd dat was verwacht. "Het heeft niet aan het programma of de inzet gelegen", staat in een verklaring van de partij. "De kiezer heeft strategisch gestemd met alle gevolgen van dien."

TON benadrukt dat er geen sprake is van stoppen. "Ondanks alle tegenslagen blijven de leden van Trots op Nederland in hun partij geloven."

Heisa

Hero Brinkman zegt in een reactie dat hij al had aangegeven niet verder te willen gaan met TON. "Van de samenwerking heb ik niet veel voordeel gehad. Het blijft een lokale club en het is een gigantische heisa om daar een partij van te smeden", zegt hij.

Brinkman zegt dat hij werkt aan "iets nieuws" en wil verdergaan met mensen die hij 100 procent kan vertrouwen. "En bij wie ik niet bang hoef te zijn om een mes in mijn rug te krijgen."

STER reclame