72-jarige opa poseert in vrouwenkleding voor kleindochter

Aangepast op

Als oudje achter de geraniums zitten? Daar dacht een 72-jarige opa uit China heel anders over. Liu Xianping is sinds vorige week een bekend model. Een klein detail: hij is model voor vrouwenkleding.

Het begon allemaal bij Xianping's kleindochter, Lv Ting, die modeontwerpster is. Hij hielp haar een dagje met kleding uitpakken. Xianping trok wat kleding aan en vertelde zijn kleindochter welke kledingstukken mooi bij elkaar pasten. Ting en haar collega's vonden het erg grappig en begonnen er foto's van te maken. Foto's die dus uiteindelijk een groot succes blijken te zijn.

Geweldig figuur

"Hij heeft een geweldig figuur en benen waar je jaloers op kunt zijn", zegt één van de werknemers tegen China Newsweek. Maar Xianping is zelf niet echt onder de indruk van alle aandacht die hij nu krijgt. "Waarom zou ik geen meisjeskleding mogen dragen? Ik heb niets te verliezen en als het mijn kleindochter helpt, vind ik alles best. Ik wil gewoon dat zij gelukkig is."

Vijf keer zoveel kleding verkocht

Een half jaar geleden richtte Ting samen met vier andere studenten een vrouwenkledingwinkel op, die Yuekou heet. Sinds haar opa poseert voor haar kledinglabel gaat de verkoop als een trein. Er wordt nu zelfs vijf keer zoveel kleding verkocht en iedereen reageert positief op de foto's.

De kleren die Xianping draagt zijn eigenlijk bedoeld voor jonge meisjes, maar hij past ze allemaal met gemak. Kenmerkend aan hem is dat hij altijd een zonnebril draagt. Hier zie je een paar foto's van de poserende opa.

Door: Esther