Geweld Israël-Gaza houdt aan

Aangepast op

De beschietingen tussen Israël en Hamas gaan onverminderd door. Ook vandaag heeft het Israëlische leger doelen gebombardeerd in de Gazastrook. Er zouden zeker vijftig doelwitten zijn bestookt. Hamas op zijn beurt vuurde tientallen raketten af op Israëlisch grondgebied.

Uit Gaza komen berichten over meerdere doden en gewonden. Het ministerie van Volksgezondheid van Hamas meldt dat vandaag zeker achttien mensen zijn omgekomen, onder wie negen kinderen en vier vrouwen. Volgens Israëlische media zijn bij de aanvallen van vandaag onder meer raketinstallaties en tunnels in Gaza verwoest.

Gewonden

In Israël was onder meer Tel Aviv opnieuw doelwit. Twee Hamas-raketten zouden zijn uitgeschakeld door het Israëlische luchtafweersysteem, waarvan een onderdeel pas gisteren in gebruik is genomen. Door puin dat uit de lucht viel, vloog een auto in brand, maar de bestuurder raakte niet gewond.

Ook in enkele zuidelijk gelegen steden en dorpen in Israël landden raketten uit de Gazastrook. Bij de aanvallen van vandaag zouden twaalf Israëliërs gewond zijn geraakt.

Grondoorlog

Afgelopen nacht voerde Israël een luchtaanval uit op enkele mediakantoren in Gaza. Een aantal Palestijnse journalisten raakte gewond. In de kantoren werken Hamas-gelieerde media, maar ook buitenlandse media maken gebruik van de ruimtes.

De Israëlische premier Netanyahu zei vanochtend voor een kabinetsoverleg dat het leger voorbereid is op een uitgebreidere legeroperatie. Hij ging daarbij niet specifiek in op de mogelijkheid van een grondoorlog.