Vitesse bezorgt NEC slechte dag

Aangepast

Vitesse heeft de Gelderse derby tegen NEC met 4-1 gewonnen. NEC eindigde het duel met acht man.

NEC stond al snel voor na gehannes van doelman Piet Velthuizen, dat door Melvin Platje werd afgestraft. Niet veel later kopte Wilfried Bony knap de 1-1 binnen.

Vitesse zette NEC steeds meer vast, maar de kansen bleven gelijk verdeeld. Kort voor rust kreeg Victor Pálsson (NEC) zijn tweede gele kaart. Meteen na de rust knalde Guram Kashia de 2-1 langs Gabor Babos. De tien van NEC gaven niet op, maar het was Vitesse dat aanviel. Dat leverde pas laat de 3-1 op van Bony.

Daarna zag NEC Rémy Amieux (twee keer geel) en Ryan Koolwijk (direct rood) naar de kant gaan. Mike Havenaar kopte nog de 4-1 binnen.

Rode kaarten funest

Trainer Alex Pastoor van NEC was na afloop witheet over de beslissingen van scheidsrechter Ruud Bossen. "Maar ik kan maar beter niets zeggen over de arbitrage", hield hij zich desalniettemin in. "Het lijkt me niet verstandig nu helemaal leeg te lopen."

Het enige wat hij kwijt wilde was dat de kaartenregen funest was geweest voor de wedstrijd. "In de eerste helft heb ik op de bank genoten. Niet alleen van mijn eigen ploeg, maar ook van Vitesse. Het was bijna een Engelse wedstrijd met volop kansen over en weer. Helaas viel dat weg nadat we eerst met tien en later met negen en acht man verder moesten."

Vitesse-collega Fred Rutten sprak zich evenmin uit over het optreden van Bossen. "Het wegsturen kort voor rust van Palsson was natuurlijk cruciaal", erkende hij wel. "Er is discussie over de eerste gele kaart die hij kreeg. Voor mij gebeurde dat te ver weg om het goed te kunnen beoordelen."

STER Reclame