Remise bij leuke Groningen-AZ

time icon Aangepast

FC Groningen en AZ hebben in een levendig duel met 1-1 gelijkgespeeld.

Aan kansen ontbrak het in de Euroborg niet. Voor de rust waren die van de Alkmaarders talrijker, maar ze bleken niet besteed aan onder anderen Roy Beerens, Johann Gudmundsson, Markus Henriksen en Adam Maher.

De Groningse kansen waren schaarser, maar niet zonder gevaar; zo stuitte Andraz Kirm op doelman Esteban en schoot Género Zeefuik net over.

Na de rust brak Tim Sparv namens Groningen de ban; hij trof doel nadat Zeefuik een vrije trap had doorgekopt. Kort daarna was de Groningse topscorer Michael de Leeuw dicht bij de 2-0, waarna AZ het heft in handen nam en Maher na een goede aanval voor de verdiende 1-1 tekende. Beide ploegen vielen daarna nog hartstochtelijk aan, maar zonder succes.

Geen wanhoop

Ondanks het zoveelste puntenverlies van zijn ploeg blijft AZ-trainer Gertjan Verbeek er de moed in houden. "Ik blijf positief, want gezien ons voetbal heb ik geen reden om negatief te zijn. De jongens doen hun uiterste best, spelen ook heel aardig, met goede ideeën, en ze komen de afspraken na. Maar dan moet de bal er wel een of twee keer invallen."

De coach vertrouwt erop dat het dit seizoen nog goedkomt met zijn ploeg. "Als we zo blijven voetballen en kansen blijven creëren, kunnen de doelpunten niet uitblijven. Nee, er is geen reden tot wanhoop. Een 1-1 gelijkspel in een uitwedstrijd tegen FC Groningen is niet slecht, maar er had misschien meer ingezeten. En dat is een beetje wrang."

STER Reclame