Intochten Sinterklaas verliepen niet vlekkeloos

Aangepast op

Wat een feest had moeten worden, liep in IJmuiden toch net iets anders. Daar werd tijdens de intocht van Sinterklaas een lichaam in het water gevonden. Dat hing onder een boot.

Agenten ontdekten het het stoffelijk overschot te laat om de intocht nog af te blazen. Daarom werd de boot van het publiek gescheiden met doeken en schermen. Na de intocht wordt het lichaam uit het water gehaald. Vooralsnog kan de politie niets zeggen over de doodsoorzaak of identiteit.

Moeder en kind

In Maastricht verliep de intocht van de Goedheiligman ook niet vlekkeloos. Daar raakten een vrouw en een meisje gewond toen ze bekneld raakten op de Sint Servaasbrug.

Volgens de politie kwamen de twee op de een of andere manier vast te zitten toen een ophaalbrug dichtging. Hoe dat kon gebeuren wordt nog onderzocht. De twee werden door de hulpdiensten bevrijd. De volwassen vrouw kwam er met lichte verwondingen vanaf, het kind raakte zwaarder gewond aan haar been, zo zegt de politie.

Op veel plekken waar Sinterklaas vandaag aankwam was het erg druk. In Roermond, de landelijke intocht, riep de politie onder andere via Twitter op niet meer te komen kijken.

Door: Jurjen