Incidenten bij intochten Sinterklaas

Aangepast op

Bij de intocht van Sinterklaas zijn in verschillende plaatsen incidenten geweest, onder meer vanwege de drukte. Bij de intocht in IJmuiden lag enkele tientallen meters verderop een lichaam in het water.

De politie had het stoffelijk overschot te laat ontdekt om de intocht af te blazen. Het lichaam zat vast onder een boot. De politie plaatste schermen in de omgeving van de boot.

Vanmiddag wordt na de intocht het lichaam uit het water gehaald. Over de identiteit en de doodsoorzaak kon de politie nu nog niets zeggen.

Maastricht

Bij de intocht in Maastricht raakten een vrouw en een meisje gewond toen ze bekneld raakten op de Sint Servaasbrug. De twee kwamen volgens de politie op de een of andere manier vast te zitten toen de brug dichtging. Hoe dat precies is gebeurd, wordt nog onderzocht.

De hulpdiensten hebben de twee uiteindelijk bevrijd. De vrouw was lichtgewond, maar het kind liep ernstig beenletsel op, zegt de politie.

In veel plaatsen waar Sint Nicolaas vandaag voet aan wal zette, was het erg druk. Bij de grootste intocht, in Roermond, riep de politie mensen op om niet meer naar de intocht te komen kijken.