Licht in de duisternis voor Samsung?

Aangepast op

Goed nieuws voor Samsung: doordat Apple en HTC de handen ineen geslagen hebben en de patentoorlog tussen hen voorbij is, ziet Samsung weer mogelijkheden om een verkoopverbod van Samsungtelefoons in Amerika te voorkomen. Vorige week maakten Apple en HTC bekend dat beide bedrijven voor de komende 10 jaar een licentieovereenkomst hebben opgesteld. Samsung vraagt zich nu af of alle patenten zijn opgenomen in die afspraak.

Patent

In augustus kreeg Samsung nog een boete van één miljard dollar. Een jury oordeelde toen dat sommige Samsungtelefoons in veel opzichten op de iPhone leek. Maar volgens Samsung is het 'bijna zeker' dat de deal tussen Apple en HTC ook betrekking heeft op patenten waar Samsung een boete voor kreeg. Dat meldt persbureau Reuters.

Daarom wil Samsung een kopie van de licentieovereenkomst hebben, zodat ze kunnen zien welke patenten precies in de overeenkomst staan. Als hier in staat dat HTC gebruik maakt van patent waar Samsung juist een boete voor kreeg, dan krijgt de zaak een hele andere draai.

Bewijzen

Om het verkoopverbod van Samsung in Amerika door te laten gaan, moet Apple nu kunnen aantonen dat de een miljard dollar die ze van Samsung krijgen niet genoeg is om de schade te herstellen die door Samsung is veroorzaakt. Als blijkt dat de licentieovereenkomst tussen Apple en HTC wel voldoende vergoeding is voor dezelfde patenten als die Samsung geschonden heeft, dan zou het verkoopverbod van Samsung in Amerika opgeheven kunnen worden.

Door: Esther