Trio PSV'ers nog onzeker

Aangepast op

PSV-trainer Dick Advocaat weet nog niet of hij zaterdag in het uitduel met ADO Den Haag een beroep kan doen op Kevin Strootman, Luciano Narsingh en Jeremain Lens.

Dat drietal liet de interland van woensdag tegen Duitsland vanwege lichte blessure schieten. Advocaat beslist zaterdag of zij meespelen. "Met het oog op een reeks topwedstrijden die er aankomen, moeten we een goede afweging maken. Die jongens willen heel graag, maar het moet wel verantwoord zijn", aldus Advocaat vrijdag op de website van PSV.

Pieters maakt vorderingen

Tweede doelman Przemyslaw Tyton ontbreekt vanwege familieomstandigheden. Nigel Bertrams zit voor hem op de bank. Volgens Advocaat zit Erik Pieters tegen een rentree bij de beloften aan. De verdediger trainde vrijdag volledig mee. "Dat gaat de goede kant op. Alles wat hij voor de winterstop doet, is meegenomen."

Advocaat zit zaterdag tegen zijn oude club op de bank. Dat is volgens de oud-bondscoach altijd speciaal. "Ik volg ze nog steeds, het blijft toch je club. Ze hebben pas twee wedstrijden verloren. Het is een fris en agressief elftal. Dat zie ik graag."