'Zlatannen' is Frans werkwoord

Aangepast

Ik zlatan, jij zlatant, wij zlatannen. In Frankrijk is Zlatan Ibrahimovic inmiddels tot de vocabulaire van menig journalist doorgedrongen.

'Les Verts Zlatanent Paris', kopte L'Équipe recentelijk op de voorpagina. 'De Groenen Zlatannen Parijs'; een verwijzing naar het verlies van Paris Saint-Germain tegen Saint-Etienne, dat groene wedstrijdshirts tot zijn beschikking heeft. 'Zlatannen' beschouwen de Fransen als domineren, overpoweren of overmeesteren.

Engeland werd afgelopen woensdag gezlatand. Zweden won in Solna met 4-2 door vier treffers van Ibrahimovic, waarvan de laatste van absolute schoonheid was.

Eau de Zlatan

De Zweed is sinds zijn komst bij PSG een prominent figuur in de Franse media. Hij domineert sportprogramma's en zelfs een muppet is naar hem vernoemd in een satirisch programma. In een aflevering promoot de muppet Eau de Zlatan: "Als je jezelf zlatant met Eau de Zlatan, zal iedereen je respecteren. Je hoeft bij het postkantoor nooit meer in de rij te staan", klinkt de pay-off.

Ondertussen is Ibrahimovic 'gewoon' topscorer van Frankrijk met tien doelpunten uit tien duels. Ongetwijfeld wordt de media-aandacht buitenproportioneel wanneer hij over een half jaar PSG hoogstpersoonlijk aan de landstitel helpt.

STER Reclame