ABN Amro maakt meer winst

Aangepast op

Ondanks moeilijke economische omstandigheden maakt ABN Amro meer winst. Het afgelopen kwartaal werd er 302 miljoen euro verdiend. Vorig jaar werd er in hetzelfde kwartaal nog verlies gemaakt.

De bank zag de winst verbeteren omdat in het derde kwartaal minder geld opzij gezet hoefde worden om slechte leningen en andere tegenvallers op te vangen. Er was vorig jaar ook geld gereserveerd voor Griekse leningen, maar dat bleek niet nodig waardoor 125 miljoen euro terugvloeide in de kas.

Bestuursvoorzitter Gerrit Zalm noemt het resultaat "bevredigend, vooral in het huidige economische klimaat dat nog verre van gunstig is. In Nederland blijft het bruto binnenlands product achter, stijgt het aantal faillissementen, staat de arbeidsmarkt onder druk en blijft de huizenmarkt zwak."

Geld opzij zetten

De bank denkt dat het laatste kwartaal van dit jaar nog wel eens kan tegenvallen qua resultaat. De bank moet waarschijnlijk toch weer meer geld opzij zetten, omdat bedrijven en particulieren hun leningen niet kunnen terugbetalen.

Ook moet de bank dan voor het eerst bankenbelasting gaan betalen en kost de fusie van de pensioenfondsen van Fortis en ABN Amro mogelijk extra geld.