Bekende Brit #4 opgepakt in nasleep Savile-schandaal

Aangepast op

De man die vanmorgen in Engeland werd gearresteerd op verdenking van seksuele misdrijven is Dave Lee Travis, een voormalige dj van de Britse Radio 1. Dat meldt de BBC. De politie heeft zijn naam nog niet officieel genoemd. Travais (67) werd in zijn huis in Mentmore aangehouden.

Hij is de vierde die in het onderzoek naar seksueel misbruik in de nasleep van de omstreden BBC-coryfee Jimmy Savile is opgepakt. Eerder werden de vroegere popster Gary Glitter, komiek Freddie Starr en oud-BBC-producer Wilfred De'Ath gearresteerd. Ze zijn allemaal op borgtocht vrijgelaten tot hun zaak in december voorkomt.

Travis werkte 25 jaar lang voor Radio 1, tot hij in 1993 opstapte. Ook presenteerde hij in de jaren '70 en '80 Top of The Pops. De BBC zou vanavond een editie van dat programma met hem als presentator uitzenden, maar liet dat niet doorgaan.

450 mogelijke slachtoffers

De politie van Londen heeft nu 450 mogelijke slachtoffers geregistreerd. Er liggen nu 200 aangiftes. In Operation Yewtree, zoals het onderzoek is genoemd, zijn ook aangiftes gedaan tegen anderen, maar het merendeel draait om misbruik door Savile.

Volgens een woordvoerder richt het onderzoek zich op drie gebieden: misbruik door Jimmy Savile, misbruik door Savile samen met anderen, en misbruik door anderen. De arrestatie van Travis valt in de categorie 'anderen'.

oor: Helen