NOS NieuwsAangepast

Drie Israëli's dood door Gaza-raket

Bij een raketaanval op het zuiden van Israël zijn vanmorgen drie Israëliërs om het leven gekomen. De raket kwam neer op een appartementencomplex in Kiryat Malahi, aan de grens met de Gazastrook. Er zouden ook enkele gewonden zijn gevallen.

Het zijn de eerste Israëlische doden sinds het hernieuwde offensief van Israël tegen Hamas. Dat begon gisteren met een gerichte aanval op de auto van een Hamas-leider. Daarbij kwam Ahmed Jabari om het leven, de commandant van de militaire tak van de terreurorganisatie.

Aanvallen opgevoerd

Hamas voert al enkele weken raketbeschietingen uit op het zuiden van Israël. Het nieuwe offensief van Israël moet daar een einde aan maken.

Hamas heeft de aanvallen echter alleen maar opgevoerd. Volgens het Israëlische leger zijn in de afgelopen 24 uur 89 raketten uit de Gazastrook in Israël terechtgekomen. Het Israëlische afweergeschut kon 43 raketten onderscheppen.

Bij de Israëlische aanval op de Gazastrook zijn gisteren zeker elf Palestijnen omgekomen. Het zijn vooral militanten, maar er zijn ook enkele kinderen gedood. Meer dan negentig mensen raakten gewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl