Gevluchte pedofiel B. weer fout in

Aangepast op

De gevluchte pedoseksueel Richard B. is op de Filipijnen opnieuw de fout ingegaan. In een gesprek met NRC Next bekent hij een 17-jarige jongen te hebben misbruikt.

De jongen deed in september aangifte tegen de Nederlander. Hij zei dat die hem vier keer had misbruikt. B. geeft dat toe.

"Er is wat gebeurd met hem, dat geef ik eerlijk toe. Op seksueel gebied, ja", zegt B. in een telefoongesprek met de krant.

Familieleden

B. werd in 2008 veroordeeld voor het jarenlange misbruik van drie minderjarige familieleden. Toen hij zijn hoger beroep in vrijheid mocht afwachten, vluchtte hij naar de Filipijnen.

RTL Nieuws onthulde de vlucht van B. in een uitzending in september. De politie probeerde op dat moment B. bij een afspraak te arresteren, maar B. kwam niet opdagen vanwege de RTL-uitzending.

Heet onder de voeten

"RTL heeft me op de vlucht gejaagd", zegt hij tegen NRC Next. "Het werd me te heet onder de voeten. Ik dacht: ik maak dat ik wegkom."

In een reactie in de krant zegt RTL zich niet verantwoordelijk te voelen. De zender zegt dat de opsporing "een taak is van justitie, niet van journalisten".