25.000 dollar boete voor tweet uit racewagen

Aangepast op

Een bijzonder dure tweet van autoracer Brad Keselowski zondag tijdens een race in Phoenix: het leverde hem een boete op van 25.000 dollar, te betalen aan NASCAR. Hij twitterde tijdens een rode vlag, een lang oponthoud op het circuit.

Ironisch genoeg werd de NASCAR-racer in februari het social media-lievelingetje toen hij precies hetzelfde deed in de Daytona 500. Keselowski kreeg er die nacht 135.000 volgers bij, waar ook NASCAR garen bij spinde. Maar te gevaarlijk, besloot NASCAR daarna. Volgens een woordvoerder kregen deelnemers te horen dat elektronische apparaten, waaronder telefoons, niet meer mee de auto in mochten tijdens een race.

"Brad's tweet op de Daytona 500 was eigenlijk de eerste keer dat we merkten hoe groot het social media-effect op het circuit is", aldus de woordvoerder. "We moedigen het aan, maar er zijn nou eenmaal regels."

Meer tweets

Niet iedereen in de sportwereld gelooft dit. Kwade tongen beweren dat er sinds februari vaker getwitterd is vanuit de auto's, zonder de bijbehorende boete.

Keselowski's teambaas zegt dat ze het zondag zo druk hadden met de race dat ze er geen erg in hadden. "Maar dit weekend herinner ik hem weer aan het verbod." De coureur heeft de bewuste tweet inmiddels verwijderd.

Door: Helen