Nederland gelijk tegen Duitsland

Aangepast op

Nederland en Duitsland hebben elkaar in de Arena in evenwicht gehouden. Het saaie oefenduel eindigde zoals het was begonnen: 0-0.

De wedstrijd wilde maar moeilijk op gang komen. Het tempo voor rust was veel te laag en de kansen daardoor schaars. Namens Nederland werd alleen Arjen Robben een keer gevaarlijk. Na een mooi passje van Ibrahim Afellay omspeelde de Bayern-speler de doelman, maar vervolgens gleed hij in kansrijke positie uit.

De Duitsers zorgden voor meer gevaar. Mario Götze stuitte op de debuterende doelman Kenneth Vermeer, Marco Reus schoot in het zijnet en de pegel van Ilkay Gündogan werd door Johnny Heitinga, met wat geluk, uit het doel gehouden.

Eerste gelijkspel Oranje in 2012

De tweede helft toonde lange tijd hetzelfde slaapverwekkende beeld. Maar waar Duitsland in het laatste halfuur helemaal niets meer liet zien, kwamen de mannen van bondscoach Louis van Gaal wat meer uit hun schulp.

In de 76ste minuut kreeg uitgerekend invaller Daryl Janmaat de grootste kans. De rechtsback van Feyenoord zette de aanval zelf op, kreeg de bal knap terug van aanvoerder Dirk Kuijt en schoot prima in. Manuel Neuer redde bekwaam. Een minuut later schoot een andere invaller, Eljero Elia, in kansrijke positie naast.

Het treffen met Duitsland was de dertiende interland van Oranje in 2012 en pas het eerste gelijkspel. Zeven keer werd er gewonnen, vijf keer verloren.