NOS NieuwsAangepast

'Mishandeld om varkensvleessnack'

De politie van Rotterdam is op zoek naar twee mannen die zondag een toeschouwer van een voetbalwedstrijd zwaar mishandelden. Het slachtoffer van 72 zegt dat hij door moslims bewusteloos is geslagen omdat hij een broodje varkensvlees at.

De man werd mishandeld tijdens een wedstrijd van Neptunus-Schiebroek tegen Kocatepe, een voetbalclub met veel moslims. De sfeer op de tribune zou al verhit zijn omdat Kocatepe achterstond.

Het slachtoffer zegt in de media dat hij in elkaar werd geslagen toen hij met een broodje mexicano naast twee aanhangers van Kocatepe ging staan. Volgens zijn verklaring scholden de mannen hem uit en werd hij bespuugd en bewusteloos geslagen.

Fruitmand

Het bestuur van Kocatepe keurt de mishandeling af en is een intern onderzoek begonnen om de daders te vinden. De club heeft ook contact gezocht met het bestuur van de tegenpartij en een fruitmand naar de slachtoffer gestuurd.

Kocatepe zegt dat er sinds het bekend worden van de mishandeling veel beledigingen en dreigementen bij de club binnenkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl