NOS NieuwsAangepast

Limburgers boos op Sint-journaal

Op de Facebookpagina van de Limburgse omroep L1 zijn tientallen boze reacties binnengekomen over het Sinterklaasjournaal. De Limburgers maken zich boos over het "nep-Limburgse accent" dat acteurs spraken.

Mensen vinden dat er Limburgse acteurs hadden moeten worden gevraagd. "Het klonk nergens naar, maar ach die 'Huilanders' weten niet beter", staat in een reactie. "Die stomme Hollanders moeten de Limburgers altijd op hun nummer zetten", reageert iemand anders. "Vond het inderdaad belachelijk, heb het afgezet!"

Andere mensen noemen op de Facebookpagina de ophef overdreven. "Het is een kinderfeest, dus grote mensen maak je niet zo druk", schrijft iemand. Ook veel andere mensen sturen reacties als "waar mensen zich druk om maken...".

Echte Limburgers

De NTR, die het Sinterklaasjournaal maakt, zegt dat er bij nader inzien misschien gewoon Nederlands gesproken had moeten worden. Een woordvoerder zegt dat er wel degelijk echte Limburgers in het Sinterklaasjournaal zitten, onder wie Peggy Vrijens, Mylène de la Haye, Marijke Helwegen en Jochem ten Haaf.

"We hebben ook Beppie Kraft en Huub Stapel uitgenodigd, maar die konden niet", zegt de woordvoerder. Volgens haar had Huub Stapel anders vrijwel zeker een rol gespeeld in de scène waarover ophef is ontstaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl