Restschuld 10 jaar aftrekbaar

Aangepast

Wie na de verkoop van een huis met een restschuld blijft zitten, mag de rente over die schuld tien jaar lang aftrekken. In het regeerakkoord is afgesproken dat dit vijf jaar moet zijn, maar de VVD en de PvdA dienen morgen voorstellen in om daar tien van te maken. Ze willen dat mensen ondanks een restschuld op hun oude huis toch een nieuw huis moeten durven kopen.

Starterslening

Minister Blok voor Wonen schreef vandaag aan de Kamer dat de starterslening voor mensen die voor het eerst een huis kopen volgend jaar blijft bestaan. Hij heeft 20 miljoen uitgetrokken om dat mogelijk te maken.

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn) kondigde deze maand aan dat er geen startersleningen meer worden verstrekt zolang er geen duidelijkheid was over de hypotheekrenteaftrek.

Loket

Het kabinet heeft besloten dat vanaf 1 januari alleen nog hypotheekrenteaftrek mogelijk is voor leningen die van het begin af aan worden afgelost.

Startersleningen zijn de eerste drie jaar aflossingsvrij. Blok heeft nu besloten voor die leningen een uitzondering te maken, waardoor ze onder de huidige voorwaarden kunnen blijven bestaan. Hij roept de SVn op het loket voor de leningen weer te openen.

STER Reclame