Badr Hari drie maanden vast

Aangepast op

Vechtsporter Badr Hari blijft de komende drie maanden vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald. Het Openbaar Ministerie stelde in de zitting dat Hari heeft gesproken met twee getuigen en dat hij bovendien niet alleen gisteren, maar ook zondag een horecagelegenheid heeft bezocht. Volgens het OM heeft Hari beide zaken ook bekend.

In de ogen van het OM betekent dit dat Hari twee voorwaarden voor zijn voorlopige vrijlating heeft overtreden en dat hij daarom weer achter de tralies moet. De rechtbank vindt dat ook en rekent het hem vooral aan dat hij met getuigen heeft gesproken.

Eén van die getuigen moest nog worden gehoord door de rechter-commissaris. Volgens de rechtbank zou dat kunnen betekenen dat Hari de getuige heeft willen beïnvloeden. Hari is vandaag naar de gevangenis gebracht.

Horeca

Het OM liet de vechtsporter gistermiddag aanhouden nadat hij met zijn vriendin Estelle Cruijff een restaurant in het centrum van Amsterdam had bezocht. Vorige week was zijn voorlopige hechtenis geschorst op voorwaarde dat hij tot aan zijn rechtszaak niet in horecazaken zou komen.

Hari zei gisteren dat hij zich niet had gerealiseerd dat een broodjeszaak ook een horecagelegenheid is. Hij vertelde toen ook zelf dat hij een dag eerder al naar een restaurant was geweest.

Badr Hari wordt onder meer verdacht van poging tot doodslag op zakenman Koen Everink. Dat zou gebeurd zijn in juli, tijdens het dancefeest Sensation in de Amsterdam ArenA.