Giel, Michiel, Gerard in Glazen Huis

Aangepast op

Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom gaan dit jaar het Glazen Huis in. Dat heeft 3FM-zendermanager Wilbert Mutsaers bekendgemaakt in de radioshow van Coen en Sander. De stille ramp waar Serious Request dit jaar geld voor ophaalt is babysterfte wereldwijd.

Het Glazen Huis, waarmee 3FM elk jaar geld inzamelt voor het Rode Kruis, staat dit jaar in Enschede. De drie dj's zitten zes dagen, van 18 tot en met 24 december, zonder eten in het huis en maken 24 uur per dag live radio. De actie is ook via de televisie te volgen. Voor Beelen en Ekdom wordt dit de zevende keer, Veenstra gaat voor de tweede keer het Glazen Huis in.

De opbrengst van de Serious Requestactie gaat onder meer naar het opleiden van verloskundigen, het uitvoeren van zwangerschapscontroles en voorlichting. Volgens Mutsaers sterven jaarlijks 5,5 miljoen baby's door gebrek aan medische zorg en begeleiding.

Serious Request wordt sinds 2004 door de zender georganiseerd. Vorig jaar zaten Gerard Ekdom, Timur Perlin en Coen Swijnenberg in Leiden in het huis. Ze haalden ruim 8,6 miljoen euro op voor moeders in oorlogs- en conflictgebieden.