Windowsbaas verlaat Microsoft

Aangepast op

Steven Sinofsky, de baas van de Windows-divisie binnen Microsoft, is opgestapt. Volgens een persbericht van Microsoft is dat in goed overleg gebeurd. Zijn vertrek komt nog geen maand na de lancering van Windows 8.

Sinofsky werkte bijna 25 jaar bij Microsoft en was eerder verantwoordelijk voor onder meer Microsoft Office. Hij kreeg de leiding over Windows na de lancering van het veelgeplaagde Windows Vista. Onder Sinofsky kwam het meer geprezen Windows 7 uit.

Daarna stond hij aan de wieg van Windows 8, waarmee Microsoft niet alleen zijn grote marktaandeel in de besturingssystemen op pc's wil behouden, maar ook een voet tussen de deur in de tablet- en smartphonemarkt wil krijgen.

Polariserend

Sinofsky werd gezien als één van de meest competente managers binnen Microsoft, maar stond ook bekend als een polariserend figuur. Een precieze reden voor zijn vertrek bij Microsoft is niet bekendgemaakt.

De Windows-divisie wordt vanaf nu geleid door Julie Larson-Green. Ze wordt verantwoordelijk voor zowel software als hardware. Larson-Green zat onder meer achter het sterk gewijzigde uiterlijk van Office 2007 en speelde een grote rol bij de nieuwe interface van Windows 8.