Stem Elmo met verlof om 'misbruik'

Aangepast op

De acteur die de Amerikaanse stem van de Sesamstraat-pop Elmo doet, werkt na beschuldigingen van misbruik voorlopig niet mee aan het programma. Kevin Clash heeft van zijn werkgever tijdelijk verlof gekregen "zodat hij zijn verdediging kan voeren".

Een 23-jarige man beschuldigt Clash (53) ervan dat hij een seksuele relatie met hem begon toen hij 16 jaar oud was. Hij stapte afgelopen juni naar de leiding van Sesamstraat met de aantijgingen.

Clash geeft toe een relatie te hebben gehad met de man, maar zegt dat die toen al volwassen was. "Het doet mij verdriet dat hij wil voordoen alsof het iets was dat het niet was."

Geen bewijs

Sesamstraat zegt dat de beschuldigingen zijn onderzocht en dat er geen bewijs is gevonden voor misbruik. Wel werd Clash op de vingers getikt omdat hij de afspraken over internetgebruik binnen het bedrijf had geschonden. Details daarover zijn niet bekendgemaakt.

Clash nam midden jaren tachtig Elmo over van een collega. Hij maakte het rode wezentje met de falsetstem tot een van de bekendste Sesamstraatfiguren.

In de verklaring zegt Sesamstraat dat fans van Elmo niets hoeven te vrezen. "Elmo is meer dan één persoon en zal onderdeel blijven van Sesamstraat."