NOS NieuwsAangepast

Illegale dierenhandel opgerold

De recherche in Noord-Holland en Utrecht heeft samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vier mannen aangehouden in een onderzoek naar de illegale handel in dieren. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

De politie heeft huiszoeking gedaan in negen bedrijven en woningen in Noord-Brabant, Limburg, Zuid-Holland en Utrecht. De afgelopen weken zijn ook twee woningen in Oost-Europa doorzocht, waarbij administratie in beslag genomen is.

De NVWA heeft tientallen zeldzame vogels in beslag genomen, waaronder neushoornvogels en muskaatvinken. Voor de vogels wordt voor passende opvang gezorgd.

Documenten

De vier mannen uit de provincies Utrecht en Limburg worden ervan verdacht dat ze een criminele organisatie vormen die zich op grote schaal bezighoudt met wereldwijde illegale dierenhandel, het witwassen van inkomsten uit die handel en valsheid in geschrifte.

De hoofdverdachte heeft een legale dierenhandel. Hij zou handelen in de dieren waarvan de herkomst niet vaststaat en daarbij voor legaal lijkende documenten zorgen. De vier hebben met de handel volgens het OM veel winst gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl