VVD en PvdA komen aan het begin van de middag weer bij elkaar om verder te praten over aanpassing van het regeerakkoord.

Het Centraal Planbureau moet voor die tijd wel de nieuwste cijfers beschikbaar hebben. De besprekingen beginnen pas als die cijfers binnen zijn. Dat melden bronnen in Den Haag.

Inkomensverschillen

De onderhandelaars Rutte, Asscher, Samsom en Zijlstra komen bij elkaar op het ministerie van Algemene Zaken. Ze praten daar verder over een alternatief voor de omstreden inkomensafhankelijke zorgpremie. Vooral de VVD wil daar vanaf. De PvdA is bereid naar een oplossing te zoeken, maar houdt wel vast aan een verkleining van de inkomensverschillen.

Beide partijen willen dat de plannen de burgers niet te veel koopkracht kosten. Als de onderhandelaars er uit zijn, gaan de fracties van VVD en PvdA er over praten. Daarna volgt waarschijnlijk een presentatie van de nieuwe plannen.

Haast

VVD en PvdA hebben haast, want voor morgen staat het debat over de regeringsverklaring op de agenda van de Tweede Kamer. Het CPB kan niet zeggen of de nieuwste cijfers snel beschikbaar zijn. "Er wordt op dit moment nog volop gerekend", zegt een woordvoerder.

STER reclame