Messi overtreft Pelé, ook Real wint

Barcelona-speler Lionel Messi heeft in het met 4-2 gewonnen competitieduel met Real Mallorca twee keer gescoord.

De Argentijn voerde daarmee zijn aantal treffers in 2012 op naar 76 stuks.

Messi haalde met zijn twee doelpunten de Braziliaanse legende Pelé in, die in 1958 voor zijn club Santos en zijn land tot 75 treffers kwam.

De 25-jarige Argentijn heeft nog een speler voor zich en dat is Gerd Müller (Der Bomber). De Duitse spits trof in het jaar 1972 maar liefst 85 keer doel voor Bayern München en West-Duitsland.

Morata bezorgt Real zege

Alvaro Morata bezorgde Real Madrid later op de avond de zege op Levante. Zes minuten voor tijd maakte hij voor de Madrilenen de winnende treffer.

Xabi Alonso had tien minuten daarvoor ook al de kans gekregen om zijn club op voorsprong te schieten, maar hij miste een strafschop. Via Cristiano Ronaldo kwam Real in de 21ste minuut op voorsprong. Maar in de 62ste minuut maakte Angel gelijk voor Levante.

Door deze zege blijft Real derde in de tussenstand met acht punten achterstand op koploper Barcelona en vijf op Atletico Madrid.