Federer en Djokovic naar finale

Aangepast op

Novak Djokovic en Roger Federer spelen de finale van de ATP World Tour Finals in Londen.

Djokovic won in de O2 Arena met 4-6, 6-3, 6-2 van Juan Martin del Potro en Federer klopte thuisspeler Andy Murray met 7-6 (5), 6-2.

Murray verloor dit jaar op Wimbledon de finale van Federer, maar sloeg terug in de olympische finale en leek op weg dat kunststukje bij de derde ontmoeting in Londen in korte tijd te herhalen.

De Schot domineerde in het begin, brak de Zwitser in de openingsgame, maar liet de teugels gaandeweg de eerste set wat vieren. Federer kwam bij 4-4 langszij en won daarna de tiebreak. Murray baalde, verloor zijn focus en kwam een vroege break in set twee niet meer te boven.

Djokovic knokt zich naar finale

Als Federer de Finals voor het derde jaar op rij wil winnen, moet hij af zien te rekenen met Djokovic. De Serviër kwam tegen Del Potro een set en een break achter, maar hij won de partij alsnog.

Del Potro molenwiekte er lustig op los in de eerste set, waarin hij twaalf van de laatste dertien punten won. Djokovic slaagde er niet goed in diens machtige forehand te ontwijken dan wel te beantwoorden en na serviceverlies in het begin van de tweede set leek het pleit wel beslecht.

Maar Djokovic, die eerder in Londen de strijd met Del Potro om olympisch brons verloor, herstelde de schade direct, won de set en had daarna geen kind maar aan de almaar trager bewegende Del Potro.