Politie Egypte pakt babyhandelaars op

Aangepast op

300 baby's zouden ze hebben verkocht, voor ongeveer 570 dollar per kind. De Egyptische politie zegt een bende opgerold te hebben die in baby's handelde. 5 leden van de bende zijn aangehouden. Onder hen zijn een arts en twee verpleegkundigen van het ziekenhuis in de hoofdstad Caïro. 3 jaar lang zouden hier kinderen zijn verkocht. De politie is nog op zoek naar de directeur van het ziekenhuis.

Keizersnede

Volgens de politie liet de bende ook keizersnedes uitvoeren bij vrouwen die in verwachting waren van een ongewenst kind en geen abortus meer konden ondergaan. De vrouwen hadden de bende toestemming gegeven hun baby te verkopen, meestal aan vrouwen die geen kinderen konden krijgen.

Adoptie

In Egypte is adoptie verboden. Abortus mag alleen als het noodzakelijk is voor de gezondheid van de moeder. In 2009 werden 2 Amerikaans echtparen veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf omdat ze kinderen van een weeshuis hadden gekocht. De Amerikanen probeerden de kinderen op valse documenten het land uit te krijgen. Ook een non, die in het weeshuis werkte, een arts en werknemers van het weeshuis werden toen veroordeeld.