'Topper' Vitesse-Twente onbeslist

Aangepast

Koploper FC Twente heeft in Arnhem in een teleurstellende topper met 0-0 gelijkgespeeld tegen Vitesse.

De eerste helft was ongelooflijk saai. Beide ploegen gingen omzichtig te werk, waardoor kansen schaars waren. Alleen een hakje van Wilfired Bony, dat een meter naast rolde, zorgde even voor wat opwinding.

Op initiatief van de thuisploeg werd het na rust iets leuker. Uit een counter stuitte Marco van Ginkel op doelman Nikolai Michailov en even later miste Guram Kashia een kans in de kluts.

Namens FC Twente kreeg Willem Janssen een vrije kopkans, maar zijn inzet ging recht op Piet Velthuizen. In de slotfase had topscorer Bony de Arnhemmers de winst kunnen bezorgen. De Ivoriaan had echter zijn dag niet.

"Lef en durf"

Vitesse-trainer Fred Rutten maakte na afloop zijn spelers een compliment in de kleedkamer. "Ik was zeer tevreden over het veldspel. We zijn pas drie maanden met elkaar aan het werk. Als je dan met zo veel lef en durf kunt spelen tegen de koploper, zegt dat wel iets over een ploeg die nog volop in ontwikkeling is. Het is nog een beetje ongepolijst allemaal, maar dat komt vanzelf wel goed."

"We zijn tegen FC Twente in elk geval niet in de counterval gelopen. Beide ploegen hadden hun speelwijze op elkaar afgestemd. De ploeg die als eerste zou scoren, zou het duel ook winnen. Maar zowel Vitesse als FC Twente kon weinig kansen creƫren."

Teleurgesteld

Zijn Twente-collega Steve McClaren was tevreden over de fysieke gesteldheid van zijn ploeg, die lastige wedstrijden tegen Feyenoord (3-0) en Levante (0-0) achter de rug heeft. "Ze konden tot het eindsignaal blijven gaan. Dat is een goed teken. Ook verdedigend zat het goed dicht en de opbouw was eveneens prima verzorgd."

"Aanvallend waren we echter niet koelbloedig genoeg", vond de Brit. "De juiste eindpass ontbrak of we maakten de verkeerde keuze. Daar ben ik wel teleurgesteld over. hadden wij kunnen winnen gezien de kansen en de mogelijkheden.

STER Reclame