Camilla moet nog even wennen

Aangepast op

De Britse kroonprins Charles en zijn vrouw Camilla zijn begonnen aan het laatste onderdeel van hun Pacific Tour, een reis ter ere van het 60-jarig regeringsjubileum van koningin Elizabeth.

De komende zes dagen zijn ze in Nieuw-Zeeland. Het stel werd daar welkom geheten met een Maori-ceremonie. De prins sprak een traditionele Maori-groet "Kia ora" en hij en zijn vrouw wreven neuzen met verschillende afgevaardigden van het volk dat Nieuw-Zeeland bewoonde toen het door Europeanen werd ontdekt. Aan deze manier van groeten moet Camilla nog even wennnen, zei ze.

Het stel bezocht verder het oorlogsmuseum in Auckland en sprak met oorlogsveteranen. Vandaag wordt in Nieuw Zeeland, net als in andere landen van het Commonwealth, het einde van de Eerste Wereldoorlog herdacht.

Hobbits

Het programma in Nieuw-Zeeland is divers; van een bezoek aan het door een aardbeving getroffen Christchurch tot een rondleiding door het bedrijf dat de special effects heeft gemaakt voor de filmtrilogie 'The Lord of the Rings', waar prins Charles groot fan van is.

De Pacific Tour begon begon deze maand in Papoea-Nieuw-Guinea, waar Camilla en Charles het nieuws haalden omdat hun auto het niet meer deed. Later werd ook een bezoek gebracht aan Australiƫ.